Wat eten wij tijdens Hunted into the Wild? | Inside the hunt 

(Rick en Laura) Als deelnemers van Hunted into the wild vertellen wij graag meer over onze vlucht. In deze blog meer over wat wij eten tijdens Hunted. 

Mag jij je eigen voeding meenemen tijdens Hunted? Moet je uit de natuur eten? Hoeveel eten hadden jullie mee tijdens jullie vlucht? Van dit soort vragen krijg ik dagelijks in mijn inbox en daarom vond ik het tijd om eens meer te vertellen over wat wij nu precies eten tijdens Hunted into the Wild. Opgelet, want ik drop ook een kortingscode voor de repen die wij aten tijdens Hunted in to the Wild, en die ik nog steeds tijdens al mijn hikes opnieuw weer eet. 

Het blog thema: ‘’Inside the hunt’’. Heb ik gemaakt rondom onze deelname aan Hunted in to the Wild. Ik vertel hier wekelijks over onze vlucht. Ben je benieuwd naar meer van deze artikelen? Scroll even naar beneden voor de andere blogs die ik al schreef over Hunted into the Wild. 

Zelf je eten uitzoeken voor Hunted into the Wild 

Alle deelnemers mochten zelf opgeven wat zij het liefst meenamen tijdens Hunted in to the Wild. Dit heeft natuurlijk alles te maken met dieetwensen of met allergieën. Omdat ik al langer hikes maak wist ik dat er een groot assortiment uit keuzes bestond. Je kan kiezen voor droogvoeding, maar je hebt ook vers voeding. Er zijn maaltijden die je alleen warm kan eten, maar ook maaltijden die je koud kan eten. 

Wij kozen zelf voor dit laatste in combinatie met voedzame repen. Waarom kozen wij nu voor maaltijden die je koud kan eten? Dat leg ik uit hieronder:

Ook de keuze voor eten was tactisch

In onze voorbereiding voor Hunted into the Wild hebben wij goed nagedacht over de 7’sen. Deze uit het leger afkomstige tactieken zeggen ook wat over zichtbaarheid, of juist onzichtbaarheid. Hierbij wil je voorkomen dat je te veel licht maakt, maar ook sporen. Zo maakten wij tussen de safecamps in geen vuur. Vooral in de avond valt het enorm op wanneer er een vuurtje wordt gemaakt. Zo zagen wij op de eerste nacht verschillende lichtpuntjes waarvan wij een vermoeden hadden dat het andere teams waren die vuur maakten of gebruik maakten van hun hoofdlampje.

Goed om te weten: Niemand wist dat de Hunters ook regelmatig in het gebied overnachten. Dit zagen wij ook pas toen de beelden op televisie kwamen. Zo kan het zijn dat het bij andere teams geen onderdeel was van hun tactiek. Wat logisch is omdat we hier geen uitsluitsel over hadden. Wij kozen dus voor iets dat je ook koud kon eten tussen de safecamps in.

Rick en Laura_Eten hunted in to the wild_Ik Wil Hiken_2
Avond maaltijden tijdens hunted in to the wild van Rick en Laura

Ontbijt en avondmaaltijden 

Je begrijpt dat tijdens Hunted in to the Wild er maar weinig tijd is om te eten. Je moet dus kiezen voor maaltijden die je snel kan eten. Zo kozen wij in de ochtend voor Tentmeals ontbijtjes. Deze kon je met koud water maken. Dit bestond uit havermout vaak met vers gedroogd fruit. In de avond deden we dit samen met water in een pannetje en lieten we het een hele nacht staan. Zo had je gewoon overnight oats en daar zat genoeg energie in voor een hele ochtend. 

In de avond aten wij ook maaltijden van Tentmeals. Deze komen uit de UK en dit zijn maaltijden die een stuk verser zijn dan de gewone droogmaaltijden. Zo zijn ze ook minder lang houdbaar, maar dat is niet erg als je ze binnen een kort tijdsbestek wil gaan eten. Een maaltijd bestond vaak uit couscous met verse kruiden en noten. Hier doe je koud water bij en dit laat je minimaal 30 minuten staan, en daarna is het klaar. Niet het lekkerste, maar wel voedzaam na een lange dag, plus je maakt geen sporen.

Tussendoortjes en lunch 

Tussendoor aten wij vooral de Plenny bars van Jimmy Joy. Dit zijn repen die goed vullen en voorzien zijn van de juiste voedingsstoffen. Je weet dus zeker dat je het juiste binnenkrijgt en het zijn ook nog eens smakelijke repen. Wij hoefden dus niet stil te staan voor een middagmaaltijd, maar konden gedurende onze vlucht steeds een stukje van de reep afbreken. Inmiddels gebruik ik deze repen dagelijks tijdens het hiken en ben ik zelfs ambassadeur van Jimmy Joy omdat ik helemaal achter hun product sta. 

Maak gebruik van de code: IKWILHIKEN20 via Jimmy Joy en ontvang 20% korting. Dit is geen affiliatie code dus ik verdien hier geen geld aan. Je krijgt hem als cadeautje van mij.

Wat eten jullie in de safecamps?

Ja, de safecamps. Het allereerste safecamp was voor ons een enorme verassing. Zo wisten we niet wat we konden verwachten. Maar dat er allemaal lekkers voor ons klaar zou staan hadden we niet verwacht. Uit dit kamp namen Iwan en Ivory nog een flink blok spek mee. Wij hadden het tweede safecamp voor ons alleen en vanuit dat safecamp hadden wij de worstjes die over waren meegenomen. Dit toch wel een klein beetje tegen onze vegetarische principes in. Maar je moet wat om te overleven.  

Eten jullie veel tijdens hunted into the wild? 

‘’We zien jullie haast niet eten, eten jullie zo weinig of komt het niet in beeld?’’ Tja, misschien hebben wij niet echt genoeg gegeten tijdens onze vlucht. Je ziet ook dat dit zijn uitwerking heeft op dat zes. Je bent beide moe van het lopen, maar ook de warmte zorgt ervoor dat je soms maar moeilijk wat binnenkrijgt. De stress van het opgejaagd worden zorgt nog meer voor een gevoel dat je geen tijd hebt om even stil te staan voor een lunch. Dus inderdaad, we hebben misschien tijdens Hunted into the wild te weinig gegeten. 

Hunted voeding Rick_Ik Wil Hiken

Nog meer Inside the Hunt: 

Dit zijn blogs die ik eerder al schreef over onze vlucht tijdens Hunted into the Wild: 

Wat zit er in onze rugzak? Onze uitrusting tijdens Hunted

In deze blog laten wij alle onderdelen zien die we mee hadden in onze rugzak. Van tent tot aan slaapmatje. Je vindt alles in deze blog. Lees hier de blog

Trailrunners, dit zijn de schoenen die wij droegen tijdens Hunted

Een goede vlucht begint bij goede schoenen. Dit waren de schoenen die wij aanhadden. Waarmee we vooral de hunters flink hebben verbaasd. Lees hier de blog

Navigeren met kompas of kaart? 

Tijdens Hunted into the wild zie je veel teams navigeren met hun kompas en kaart. Maar anderen weer met hun telefoon. Lees deze blog om erachter te komen waarom niet iedereen hetzelfde deed. Lees hier de blog

Nog meer Inside the hunt blogs? Je vind ze hier.

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!